Föreläsning

Idag hade vi två föreläsningar. Vi började dagen med en föreläsare som arbetade som djurtekniker med apor. Han pratade om vad man bör veta om deras beteenden och behov innan man går in till dem. Vi fick se en massa bra bilder och videoklipp på olika situationer och hur lätt dom fick det att se ut att lära aporna nya saker m.m. Det var väldigt intressant att se hur vardagligt allt såg ut. Man fick även se hur dom hanterade apor i olika zooparker. Det enda som verkligen visade att det var på ett zoo och inte ett forskningsinstitut var att skyddsutrustnignen var annorlunda, det vill säga nästan obefintlig.. Fast sen är det ju inte lika viktigt att ha handskar och liknande när man jobbar på zoo, hur skulle det se ut =)

Den andra föreläsaren var en som jobbade föe forskning utan djurförsök. Föreläsaren var riktigt påläst och visste vad hon pratade om. Hon pratade om vad organisationen gjorde för att få sin röst hörd och deras planer och åsikter.
Dom finansierar forskning där man forskar fram nya metoder utan försöksdjur. Ett stort high five till dom!!!!!!!!
En sak som jag tycker är det bästa är att dom försöker få fram en plan för hur finanseringen skall se ut för framtida forskning..
Vi skall alla försöka stödja dem i deras arbete så att jag någon gång i framtiden kan bli arbetslös!!!!!!!!! =D
Det är ju vad vi alla strävar åt (hoppas jag).
Som tur är har vi redan nått framgång i att följa de 3R´n och minskat försöksdjur och förfinat metoder så de ej ska känna större obehag/smärta än nödvändigt, och om försök kan utföras med andra metoder så måste det de!!!
Skönt att vi rör oss framåt ialla fall.. men dock borde vi fortsätta ,,

så hjälp nu forska utan djurförsök!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0