Framtidsutsikter?

Idag hade vi möte med ledningsgruppen till våran utbildning. Denna ledningsgrupp består av 10 personer, alla med olika bakgrunder som på något sätt har en anknytning till Försöksdjursbranchen och utvecklingen inom denna yrkesgren. Det var veterinärer, föreläsare/lärare, chefstekniker, syokonsulent, djursjukvårdare och chefer för forskningsinstitut. Till oss kom de från Sveriges alla hörn, däribland Skåne, Umeå, Göteborg och Stockholm.

Det var väldigt intressant att få höra personer med mångårig erfarenhet från branschen på något vis, berätta om hur saker och ting är samt hur förändringsbar denna yrkesgren är. Kunskapssöket är väldigt stort och nya forskningrön och bättre arbetssätt för både människa och djur, moderniseras, aktualiseras och tas i bruk regelbundet.

"Vi befinner oss i en väldigt föränderlig värld just nu" - sa en av cheferna.

Just nu ser läget som oftast ut påsåvis att de flesta djurtekniner är utbildade på naturbruksgymnasium, och/eller får gå en kurs genom arbetsplatsen. Det händer så mycket inom våran yrkesgrupp nu då det håller på att luckras upp i regeringsnivå över vilka ytterligare reglement som ska gälla för utbildad personal inom försöksdjursbranshen. Efterfrågan på en kompetent och utbildad personal med omtanke och ett bra djuröga är högt värderat och de ska nu värdesättas allt mer. EU ska snart komma med nya direktiv gällande rådande lagstiftning för utbildning och redan nu så ligger Sverige bäst till i EU, nästan i hela världen med att ha kompetent personal på rätt område. Utbildning och kunskap inom den här branschen är ju ett område som sviktar på många andra håll i världen, och i slutändan är det djuren som blir lidande. Likaså forskningen i sig som inte blir gjord på ett standardiserat sätt, där det leder till ytterligare försök med djur. Man ska inte glömma att kompetent personal gagnar både djuren och forskningen! 

Han fortsatte med att säga;
"Skickliga och kunniga djurtekniker är den viktigaste länken i den här kedjan"

Musbild


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0